Dit is deel 2 over het maken van tamboereerwerk of oppervlakte haakwerk. In de vorige post, met bijbehorende video, heb ik al laten zien hoe je rechte lijnen maakt en welke opties je daarbij hebt. Je kunt ook diagonaal werken. Dat is natuurlijk ook gewoon een rechte lijn, maar dan schuin 🙂 , dus het zal je niet verbazen dat het veel lijkt op wat je zag in de vorige video 🙂 . Ik besteed in deze video wel iets meer aandacht aan hoe je precies je steken telt. Dat zou je trouwens ook kunnen gebruiken bij de rechte lijnen. Ik laat ook zien hoe je golfjes of bochtjes maakt. Daar ben ik wat vrijer in, daar tel ik niet zoveel, maar als je dat wilt kan je dat natuurlijk ook heel consequent vormen en tellen.
Ik laat ook zien dat je je ondergrond als een soort canvas kan gebruiken en als het ware je het tamboereerwerk als een soort pen of penseel kan gebruiken om patronen mee te maken. Ik heb dat in het voorbeeldje dat ik laat zien gewoon uit de losse hand gedaan, zonder patroon te gebruiken. Je kan als een schilder je helemaal laten gaan, je door het moment laten leiden en inspireren. Als je dat nog nooit hebt gedaan dan zou ik je vooral willen uitnodigen dat eens te doen. Dat kan zulke mooie resultaten opleveren! Doe dat ook zonder bij voorbaat te denken: ‘dat kan ik niet’, of: ‘dat wordt vast niet mooi’. Doe het gewoon. En als je het echt lelijk vindt, dan kan je het altijd weer uithalen. Maar probeer het eens, het is echt leuk. Als je dit toepast op een boodschappentasje die je in filet haakwerk maakt, dan is dat toch best het proberen waard, vind je ook niet?
Sneak preview: een voorproefje van ‘The Freedom, not Perfection shawl’
In de video laat ik je ook alvast iets zien van de omslagdoek die ik heb gemaakt met oppervlakte haakwerk. Dus kijk de video als je daar alvast wat van wilt zien. Ik ga die zeer binnenkort releasen, misschien zelfs vandaag al. Maar toch in ieder geval snel 🙂 .
Leuk om even te vertellen: gisteren was ik bij mijn favoriete garenleverancier (www.de-wolman.nl) om even mijn sjaal te laten zien en wat garen te kopen voor een nieuw project (misschien wel een CAL!!!!), en een dame die hem zag was er helemaal enthousiast over! Ze kocht ter plekke het garen toen ik vertelde dat ik het patroon een dezer dagen zou publiceren. Hardstikke leuk toch? Voor mij, want dan zie je dat het echt bij iemand aanslaat, en ik vind het dan ook leuk dat mijn garenleverancier er ook wel bij vaart. Fijn om elkaar te kunnen helpen, toch? Dat kan deze wereld wel gebruiken! En vooral onze wolwinkels, die hebben het vaak zwaar te verduren!
De video
Maar, genoeg gekletst 🙂 . Hier is de link naar de video!